|| || || || || || || 

7. října 2014

... zářijové tipy :)

Dnešní kosmetické tipy jsou trošku více obsáhlé. Sama jsem až koukala kolik věcí se mi doma za poslední měsíc nahromadilo. Ale ještě než se do toho pustíme ráda bych poděkovala za nominaci v blogerkaroku.cz, kde i pro Lovely Thing můžete hlasovat -TADY-. Budu ráda za každý Váš hlas. :)
Make-up Revolution - paletka What You Waiting For? (makeuprevolution.cz 269,-)
Druhá část mé objednávky od MR konečně dorazila. Takže v září jsem testovala tuto nádhernou paletku. Na první pohled se mi moc líbí balení paletky. Je bytelné, vypadá hezky a má uvnitř velké zrcátko. Jen jako takové malé mínus vidím to, že na obale je vidět každý otisk prstů, kterému se prostě neubráníte. Složení odstínu je dle mého naprosto ideální na běžné denní líčení. Najdete tam jak nude, ale také růžové odstíny, tak i tmavší třeba na kouřové líčení. Obdélníkové stíny jsou se shimmerem a kulaté jsou matné. Oboje mají skvělou pigmentaci, dobře se nanáší a máslovitou konzistenci. S bází vydrží celý den a bez cca půl dne. Takže za mě je takhle paletka jasný must-have! Pokud žádnou takovou nemáte. Budete určitě stejně nadšené jako já :)
Essence - tvářenka Silky touch blush v odstínu 80 autumn peach (Rossmann cca 70,-)
Má první tvářenka od Essence. V balení se mi zdála celkem oranžová, ale ve skutečnosti tomu tak není (viz. fotka na ruce) je broskvová se zlatým shimmerem a na tváři je opravdu nádherná. Trošku práší, ale není to nic hrozného. Výdrž byla pro mě také překvapující a opravdu celý den zvládne. Jsem fakt mile překvapená a proto se chci u Essence podívat i po jiných odstínech :)

Essence - My Skin matující krém (drogerie 85,-)
Pleťová péče o pleť od Essence měla u mě naprostou premiéru. Zvolila jsem tento matující krém s extraktem z liči a hroznových jader. Krém je bez parabenu a silikonu. Voní velmi příjemně právě po zmiňovaném liči. Což se mi moc líbí. Krém je vhodný pro smíšenou/mastnou pleť. Výborně zmatní t-zónu a já ho požívám hlavně ráno pod make-up, ale občas i večer. Je lehký a velmi rychle se vstřebává takže nehrozí žádný pocit ulepenosti. Proto bych ho doporučila právě ráno pod make-up :)

Essence - QUICK & EASY odlakovač (drogerie cca 80,-)
Odlakovač ke kterému nepotřebuje už žádné vatové tamponky. Skvělá věc na cestování, ale i pro pohodlné domácí použití. Jednoduše strčíte prst do houbičky, která je uvnitř nasákla odlakovačem a otáčíte lahvičkou a nehet maté za pár sekund čistý :)
Essence - Sparkle & Sand lak na nehty (Rossmann 60,-)
Pískové laky miluju už delší dobu, ale tenhle je z mého pohledu nic moc. Výsledný efekt na nehtu je takový nějaký matný a vůbec né třpytivý + pískový efekt v tomto případě vypadá na nehtech celkem dost ošklivě.
Essence - Colour & go lak na nehty v odstínu 187 juicy love (Rossmann 40,-)
Celkově Essence laky na nehty mám ráda. Dobře se s nimi pracuje a mají výdrž. Nabízí širokou škálu barev, kde si musí vybrat jednoduše každý a navíc jsou za příjemnou nízkou cenu. Dřív jsem často říkala, že červený odstín na nehtech nemám moc ráda, ale poslední dobou jsem mu docela přišla na chuť. Přeci jen je to klasika, která se hodí ke všemu a nikdy s touhle barvou nic nezkazíte. V tomhle případě se jedná o nádherně zářivě červenou barvu, která je na nehtech opravdu krásná. Bohužel na nehtech jsem lak nějak zapomněla vyfotit :(
Green Line - antibakteriální korektor v odstínu 04 Medium (drogerie 100,-)
Korektor s výtažkem měsíčku a citrónové trávy. Je vhodný na zakrytí menších nedokonalostí pleti. Takže hlavně pupínky, malé jizvičky a nebo začervenání. Občas mě trápí sem tam nějaký menší pupínek a tohle je skvělý pomocník. Problematické místo nejen dobře zakrývá, ale i léčí takže pupínku se zbavíte o dost rychleji. Odstín mám medium a ve skutečnosti není tak tmavý jako na fotce.
Catrice - matující papírky na pleť (Rossmann 70,-)
Věc, která mi nikdy nesmí chybět v kabelce. Jelikož mám mastnou pleť, tak hlavně v létě se prostě často lesknu a tohle je moje záchrana. Jednoduše přiložím na pleť a v momentě mám opět krásně matnou pleť.
Bi-Oil (DM cca 300,-)
O tomto olejíčku jsem toho už četla mnoho. Někdo ho miluje a někdo tvrdí, že je k ničemu. Pokud ho neznáte, tak jedná se olejíček vhodný pro lidi, které trápí strie, jizvičky a nebo nestejný odstín kůže. Všechny tyto projevy by měl velmi dobře zmírňovat. Jako první jsem byla potěšená jeho vůní. Voní hrozně příjemně jako nějaký dětský olejíček. Dobře se vstřebává a po chvíli nezanechává pocit mastnoty a ulepenosti. Pomáhá pokožce doplňovat potřebné přírodní oleje, které jsou z naší pokožky odstraněny hlavně třeba některými sprchovými gely a různými dalšími faktory, které na kůži člověka působí v běžném životě. Mě osobě trochu trápí menší strie na hýždích. Není to nic hrozného, ale nějaké tam prostě mám. Olejíček jsem používala pečlivě podle pokynů na obale každé ráno a večer v řádu několika týdnů. U třech měsíců co je práno na obale zatím ještě nejsem, ale za sebe můžu říci, že rozdíl vidím. Strie nejsou tak viditelné a jsou celkově jemnější. Rozhodně nečekejte, že Vám tenhle olejíček rázem všechny nedokonalosti vygumuje, ale rozhodně je viditelněji zmírní a navíc budete mít krásně hebkou a jemnou pokožku jako mimino :)
Lactacyd Pharma - intimní gel Sensitivní (lékárna 160,-)
Do lékáren v polovině tohoto měsíce přijde nová řada intimních gelů od Lactacyd Pharma. Jsou rozděleny do čtyř typů. Každý typ je vhodný pro jinou fázi života ženy. Ať už se jedná o první menstruaci, těhotenství nebo menopauzu. Přijde mi to velmi dobré a zajímavé takže Vám popovídám i něco o těch ostatních typech, které jsem netestovala. Sensitivní ten co mám já je ideální volbou pro mladé a dospívající dívky. Jeho velmi jemná čisticí formule obsahuje kyselinu mléčnou s nižším pH 3,5, která napomáhá k udržení přirozeného pH. Klinická studie produktu navíc prokázala jeho šetrné složení, které nepodráždí ani tu nejcitlivější pokožku. Já osobně jsem intimních gelů pár měla, většina mi nevyhovovala a nepříjemně po použití štípala/pálila. Na tento nový Lactacyd si nemůžu stěžovat. Parfemace je nulová. Což zrovna u tohoto gelu oceňuji. Intimní gely dle mého prostě nemají vonět. Dobře pění a vše se obejde bez pálení a štípání z čehož usuzuji, že právě takhle by správný intimní gel měl fungovat. Pokud budete shánět intimní gel rozhodně tomuhle věnujte v lékárně pozornost :)
Další tři typy gelů, které budou v prodeji jsou: S antibakteriální přísadou chrání před nejrůznějšími bakteriemi, které jsou v těhotenství velmi pravděpodobné, a mohou ohrozit i plod. Mezi časté komplikace patří potíže, které se mohou projevit ve formě plísňových infekcí. Posiluje obranné mechanismy intimních partií a potlačuje růst nežádoucích baterií. Výtažek z tymiánu umocňuje antiseptické a antibakteriální účinky přípravku. Zklidňující je vhodný pro potíže s vaginálními infekcemi, se kterými se ženy v intimní oblasti setkávají. Lactacyd Pharma Zklidňující prokazatelně potlačuje štípání, pálení a další nepříjemné problémy doprovázející gynekologická onemocnění. Zklidňující Lactacyd obsahuje výtažek z modré sedmikrásky a bisabolol, známé látky pro zklidňující účinky. Bylo klinicky prokázáno, že snižuje podráždění až o 92 %. Přípravek je vhodný také jako doplněk při léčbě vaginálních infekcí. Hydratující pro ženy v pozdějším věku, kdy se hladina ženského hormonu estrogenu výrazně sníží. Častým projevem je vysušená a tenčí pokožka v oblasti intimních partií. Lactacyd Pharma Hydratující obsahuje unikátní složku L2G-complexTM, která chrání a zároveň hydratuje, a tím i obnovuje přirozenou míru vlhkosti. Klinické studie navíc potvrzují zvýšení hydratace až o 24 %.
Sebamed čistící pěna (babybaby.cz 159,-)
Momentálně na pleť používám několik produktů od této značky z řady Clear Face. V plné velikosti mám čistící pěnu, která se jednoduše aplikuje pomocí pumpičky. Používám hlavně večer na pleť cca 2-3 pumpičky pěny. Aplikuji na pleť a nechám 5 minut působit a poté umyji vodou. Má příjemnou jemnou parfemaci a pleť krásně vyčistí a zjemní. Dle popisu by měla působit proti vytváření akné a čistit do hloubky. To v mém případě myslím splňuje na jedničku. Jako další v miniaturce mám Care Gel, který je taková obdoba pěny v gelu. Voní stejně a opět měl by předcházet vzniku akné, tvorbě bakterií na pleti a má i hojivé účinky. Vyhovuje mi stejně dobře jako pěna. Gentle Scrub je jemný peeling, který opět voní stejně příjemně jako celá řada Clear Face. Zrníčka peelingu jsou opravdu jemná takže je rozhodně vhodný i pro citlivější pleť. Používám cca 2x týdně a pleť nádherně zjemní a myslím, že i trochu funguje na černé tečky, které mě trápí hlavně na nose. Deep Cleasing Facial Toner z těch všech věcí mi vyhovuje jednoznačně nejméně, protože je dost cítit po alkoholu a mám pocit, že mojí pleť i vysušuje. Takže tuhle vodu bych spíše nedoporučovala. Ale celkově Clear Face řada na problematickou pleť kromě pleťové vody si myslím je velmi dobrá a cenově není ani nijak zvlášť drahá.


AUSSIE - bezoplachová péči na vlasy (DM 149,-/kus)
O značce AUSSIE jsem tu psala již několikrát. Před nějakým časem jsem používala celou řadu na vlasy, ale už mi došla a znovu jsem si jí nekoupila. Psala jsem tu dokonce již i o tomto spreji, ale to pouze o tom z řady Miracle Hair Insurance. Jedná se lehké spreje/balzámy, které si po koupání aplikujete do vlasů. Za mě mají velké plus, protože všechny čtyři nádherné voní. Vyzkoušela jsem již všechny čtyři, ale né samozřejmě všechny dlouhodobě. To používám jen ten první zmíněný, který mám doma už víc jak půl roku. Krásně se po nich rozčesávají vlasy, provoní je na dlouhou dobu a vybírat můžete ze čtyř variant. Pro různý typ vlasů. - slabé/namáhané, barvené, suché a dlouhé vlasy. Ani s jedním nesáhnete vedle. Neslepují vlasy a nezatěžují.
Dove - suchý olej (DM 230,-)
Oleje na vlasy moc často nepoužívám hlavně z důvodu, protože se bojím, že se mi vlasy ještě více zmastí. Na prezentaci Dove o které jsem tady nedávno psala mě, ale tento suchý olej velmi zaujal a těšila jsem se až ho doma hned začnu používat. Má luxusní skleněné balení takže na cesty není až tak vhodný, protože je i docela těžký, ale jinak je balení opravdu krásné. Používám ho po vykoupání, kdy do vlhkých vlasů  ... jen do konečků aplikuji 2-3 pumpičky oleje a promnu pořádně a poté už klasicky vlasy vyfénuji. Na prezentaci nám říkali, že se může používat i přes den do vlasů, protože je zbytečně nemastí a nezatěžuje, ale na to sem si zatím netroufla. Ta večerní aplikace před foukáním mi vyhovuje více. Vlasy krásně provoní, jsou jemné a hladké a řekla bych, že funguje skvěle i na konečky, které mám teď nějaké hezčí a jen velmi málo roztřepené. 

15 komentářů:

  1. tak zrovna já patřím do skupiny - bi - oil mi nic nedělá :( jinak ta paletka je teda krásná
    Once Upon a Time

    OdpovědětVymazat
  2. Bi-oil mám také moc ráda. Dva měsíce každodenního používání (2x denně) a moje pigmentové skvrny na nose, které jsem si přivezla z dovolené, se vytrácejí. Děkuji za tip na krém od Essence, určitě si ho koupím. Nemám ráda silikony v krémech, vždy mi nadělají hroznou neplechu. www.denikzanetym.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem ráda, že tu někdo kdo s ním je také spokojený jaká já. Krém Essence určitě vyzkoušej za tu cenu je vážně dobrý a krásné voní :)

      Vymazat
  3. MUR kosmetika mě láká čím dál tím víc:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já tam mám také vybráno ještě několik věcí, tak si je asi brzo objednám :)

      Vymazat
  4. Ten pískový nadlak jsem si zrovna chtěla pořídit, škoda, že efekt není nic moc. Asi si počkám na recenzi jak vypadá na nehtech a uvidíme zda mu dám šanci či nikoli.

    Radu UltimateChic

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já se omlouvám, ale bohužel jsem ani jeden ten lak nestihla vyfotila. Někdy lakuji nehty, tak často, že pak úplně zapomenu, že jsem chtěla fotit :( Ale různě na internetu určitě fotka bude :) Mě se ten efekt nelíbí, ale tobě třeba se líbit bude. Mrkni a uvidíš sama :)

      Vymazat
  5. Paletka je krásná a korektory typu Green Line jsou nejlepší!! :-))

    http://skills-of-art.blogspot.cz/2014/10/44-pumpkins-everywhere.html

    OdpovědětVymazat
  6. Bi-oil mám na svém wishlistu, u nás byl ale vyprodaný, tak snad ho někde seženu :))
    a docela mě zaujal ten matující krém od Essence, tak se po něm musím nenápadně mrknout :))

    OdpovědětVymazat
  7. Jé, mně se líbí úplně všechno! <3

    OdpovědětVymazat
  8. Obal suchého oleje od Dove se mi fakt líbí :). Díky za tip na tvářenku Essence
    Blog by Veru

    OdpovědětVymazat
  9. Super věci! :))) Ten DOVE olej by se mi i líbil, ta paletka je úžasná :)))

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  10. ten Lactacyd Pharma určitě půjdu omrknout, protože jiná mýdla na intimní hygienu ani nepoužívám. řada Clear Face od Sebamed vypadá moc zajímavě. :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Vaše komentáře!! :)
Pro případné další dotazy Vám ráda odpovím -ZDE- ;) xoxo Angel ...