Já jsem si recept trošku pozměnila a jsem z ní nadšená, protože je to naprosto úžasná polévka!
Fakt doporučuji!! Komu nevadí cibule ... určitě vyzkoušejte!
Momentálně jí vařím velmi často (když nepočítám slovenské pirohy) haha :D ale o tom zase třeba někdy jindy ... a co vy máte rádi polévky? když tak třeba jaké? :)))
Potřebujeme na cca 3 porce
3 cibule
olivový olej/máslo
bílé víno
sýr
bagetku/toust (na opečení)
vývar
(já používám většinou klasický v kostce, ale můžete si udělat i svůj vlastní) :)))
Cibulku nakrájíme na kolečka a restujeme s olivovým olejem a máslem (spíš by se mělo prý používat máslo, ale já dávám prostě i o.olej) :)) je to na vás co máte rádi ...
Když cibulka zhnědne přidáme víno cca 150-200ml dávám (nebojte vůbec tam pak cítit nebude ... úplně se po chvílí vypaří) :)))
Pak přidáme vodu + vývar a podle chuti zahustíme (rozmícháme si vodu s hladkou moukou) a povaříme ...Na pánvi na olivovém oleji si osmahneme nakrájenou bagetku/toust ...
... a můžeme servírovat :) dobrou chuť!!!
no to vypadá výborně :)) určitě zkusím!
OdpovědětVymazatwow! tak to muselo byt super:)) mě jí učil bratranec, ale to se vařilo trošku jinak.. / v podstate nejviditelnejsi rozdil byl v tom, ze syr mas dat první na talir a pak tam nalit tu polevku.. to se pry tak dela v pravych francouzskych restauracich :D:))
OdpovědětVymazatjsi dobrá, že takhle vaříš, to já vůbec, nezvládla bych to :) ale časem se to snad naučím taky.
OdpovědětVymazatjá mám ráda čočkovou polévku, co vaří mamka a nudlouvou od babičky, s domácími nudlemi. to je delicious!
M!: jojo o tom sýru jsem taky četla, že se prý má dát přímo do hrnce už ... ale já to dělám takhle po svém no :) on se tam stejně rozpouští tak jako tak :)))
OdpovědětVymazatDANIELA: no já vařím celkově moc ráda :))))
Ja preferujem tie pirohy.. :P
OdpovědětVymazatmnam teda ty jsi sikulka!!to zkusim!!dik
OdpovědětVymazathttp://sienastyle.blogspot.com/
Robinka: ano pirohy jsou prostě nejlepší!! :))) momentálně jsem na nich závislá :D
OdpovědětVymazatjá mám ráda krémovou brokolicovou a vývary s nudličkami a knedlíčkami :))
OdpovědětVymazatrecept na pirohy určitě sem dej !! :)
OdpovědětVymazata čím plníš pirohy mletym masem ?
OdpovědětVymazatAnonymní: brokolicový krém mám také moc ráda!! :))
OdpovědětVymazatAnonymní: vážně? tak dobře ... někdy ho sem určitě dám :) nene dělám náplň (brambory, cibulka, slanina) a k nim mám ráda zakysanou smetanu! :)))
máš můj velký obdiv! já se k vaření moc nehrnu, ale někdy mě to popadne a potom to lítá :-D jinak polívky mi nejdou :-( zkoušela jsem bramboračku s houbama, kterou miluju, ale hrůza :-((( není nad tu, co vaří mamka :-)
OdpovědětVymazatNO já zrovna moc polévky nemusím, nemám ráda vývary, ale husté polívky jako například bramboračka mi nevadí,.... jelikož můj přítel miluje vše v čem je cibule, tak tuto polévku určitě vyzkouším,... mimochodem moc hezký blog... kdyby ses chtěla zůčastnit soutěže tak na svém blogu zrovna pořádám giveaway http://marketatrpisovska.blogspot.com/
OdpovědětVymazatJá tuhle moc nemusim. Tu vodu jo, ale tu cibuli vždycky nechám. :D
OdpovědětVymazatDám ti tip.tu cibuli bych dávala míň opálenou má být do zlatova. Potom se to totiž odráží na barvě polévky;) Měla by být trošku světlejší. ;)
Já mám polévky ráda, i tu bramboračku :). Dobrý tip, určitě ráda vyzkouším.
OdpovědětVymazatmnam dala by som si .:D
OdpovědětVymazatu nas v skolskej jedalni robia francuzsku cibulacku a ja ju milujem, je vyborna. ale teda vino v nej asi nie je. inak polievky moc rada nemam
OdpovědětVymazatSuper tip na recept :)) já miluju klasicky česnekačku a vývar s jatrovými knedlíčkama :)
OdpovědětVymazatTo vypadá i celkem jednoduše na přípravu. :) Docela mám chuť ji ukuchtit, jelikož cibuly (asi jsem divná) miluji :D
OdpovědětVymazatPáni, to vypadá úžasně! :-) Určitě musím někdy zkusit.
OdpovědětVymazatwww.monislefeu.blogspot.com
Já jsem polévková a omáčková :-D Z polévek mám nejraději krémové, jako brokolicovou, sýrovou, žampionovou se sýrem... Ta tvoje polévka vypadá dobře, určitě vyzkouším:)
OdpovědětVymazatI love soups,too ! Every kind;) looks delicious;)
OdpovědětVymazatKatie: omáčková jsem také :)))))
OdpovědětVymazatJá taky miluju polévky, kromě mlékové teda, co nám dělali na základce:D Uplně nejvíc mám asi ráda čočkovou :-)
OdpovědětVymazathttp://the-k4t3.blogspot.com/
Cibuli teda vůbec nemusím, ale věřím že chut bude užasná : )
OdpovědětVymazatJá jsem také velké polévko-žrout (kromě školních "polévek" které jsem nikdy nepozřela).
Sama ráda vařím sebejednodušší rajskou , hraškovou či zeleninkovou ♥
mňam! francouzskou cibulačku jsem taky jednou doma dělala, skoro se vším všudy a opravdu je to ... no, výborný! mimochodem s tou milovnicí polévek - moje sestra taky a doma v jednom kuse experimentujeme, pokud se doma ovšem sejdeme spolu..:))
OdpovědětVymazatsuper blog!!!
Mňam dala bych si! Já polévku zbožňuji! :)
OdpovědětVymazattu paletku od elfu jsem viděla tu u tebe a děsně se mi líbila. dokonce jsem si tu fotku uložila :) a hned co jí budou mít, si jí objednám. dlouho jsem si nic neobjednala, je načase to napravit :) ještě od elfu žádné stíny nemám, vlatně žádnou kosmetiku kromě minerální. ale jinak jsem nezkoušela tuhé kompaktní tvářenky, pudry, stíny, nic .. tak snad teď :)
OdpovědětVymazati've always wanted to taste onion soup, but i haven't had the chance to. thanks for this step-by-step recipe! :)
OdpovědětVymazat<3, Mimi
http://whatmimiwrites.blogspot.com/
no a mám hlad :D
OdpovědětVymazathttp://bombaboom.blogspot.com/
Typically the route opening up (a good alternative about the same subject), that begins with the help of an item extended not to mention common along with "funnels" it has the manner to a precise issue. http://ug4rvp1c24.dip.jp https://imgur.com/a/N9BoKdH https://imgur.com/a/3ougTMW https://imgur.com/a/euDjWVp http://kr0o00wjnj.dip.jp https://imgur.com/a/eSEDLKc https://imgur.com/a/gdbuaWY
OdpovědětVymazat