|| || || || || || || 

27. října 2011

... onion soup!!

... mám dojem, že jsem se Vám tu ještě nezmínila jaká jsem velká milovnice polévek!!! (kromě bramboračky teda) mám ráda všechny (zdědila jsem to nejspíš po babičce, která je taky miluje) :))) Hrozně ráda je vařím a různě experimentuji. Před pár měsíci mě zaujal recept na francouzskou cibulačku a jelikož cibulovou polévku jsem nikdy neměla rozhodla jsem se jí zkusit ... moc se mi nejdřív nezdála jelikož víno do polévky??! mi moc nesedělo. Jinak musím ještě podotknout, že tohle co vařím bych jako fr.cibulačku úplně neoznačovala ta pravá se dělá trošku jinak (zapéká se a takové různé věci :)))))) ...
Já jsem si recept trošku pozměnila a jsem z ní nadšená, protože je to naprosto úžasná polévka!
Fakt doporučuji!! Komu nevadí cibule ... určitě vyzkoušejte!
Momentálně jí vařím velmi často (když nepočítám slovenské pirohy) haha :D ale o tom zase třeba někdy jindy ... a co vy máte rádi polévky? když tak třeba jaké? :)))
Potřebujeme na cca 3 porce
3 cibule
olivový olej/máslo
bílé víno
sýr
bagetku/toust (na opečení)
vývar 
(já používám většinou klasický v kostce, ale můžete si udělat i svůj vlastní) :)))

Cibulku nakrájíme na kolečka a restujeme s olivovým olejem a máslem (spíš by se mělo prý používat máslo, ale já dávám prostě i o.olej) :)) je to na vás co máte rádi ... 
 Když cibulka zhnědne přidáme víno cca 150-200ml dávám (nebojte vůbec tam pak cítit nebude ... úplně se po chvílí vypaří) :)))
 Pak přidáme vodu + vývar a podle chuti zahustíme (rozmícháme si vodu s hladkou moukou) a povaříme ...
 Na pánvi na olivovém oleji si osmahneme nakrájenou bagetku/toust ...
 ... a můžeme servírovat :) dobrou chuť!!!

31 komentářů:

  1. no to vypadá výborně :)) určitě zkusím!

    OdpovědětVymazat
  2. wow! tak to muselo byt super:)) mě jí učil bratranec, ale to se vařilo trošku jinak.. / v podstate nejviditelnejsi rozdil byl v tom, ze syr mas dat první na talir a pak tam nalit tu polevku.. to se pry tak dela v pravych francouzskych restauracich :D:))

    OdpovědětVymazat
  3. jsi dobrá, že takhle vaříš, to já vůbec, nezvládla bych to :) ale časem se to snad naučím taky.
    já mám ráda čočkovou polévku, co vaří mamka a nudlouvou od babičky, s domácími nudlemi. to je delicious!

    OdpovědětVymazat
  4. M!: jojo o tom sýru jsem taky četla, že se prý má dát přímo do hrnce už ... ale já to dělám takhle po svém no :) on se tam stejně rozpouští tak jako tak :)))

    DANIELA: no já vařím celkově moc ráda :))))

    OdpovědětVymazat
  5. mnam teda ty jsi sikulka!!to zkusim!!dik

    http://sienastyle.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  6. Robinka: ano pirohy jsou prostě nejlepší!! :))) momentálně jsem na nich závislá :D

    OdpovědětVymazat
  7. já mám ráda krémovou brokolicovou a vývary s nudličkami a knedlíčkami :))

    OdpovědětVymazat
  8. recept na pirohy určitě sem dej !! :)

    OdpovědětVymazat
  9. a čím plníš pirohy mletym masem ?

    OdpovědětVymazat
  10. Anonymní: brokolicový krém mám také moc ráda!! :))

    Anonymní: vážně? tak dobře ... někdy ho sem určitě dám :) nene dělám náplň (brambory, cibulka, slanina) a k nim mám ráda zakysanou smetanu! :)))

    OdpovědětVymazat
  11. máš můj velký obdiv! já se k vaření moc nehrnu, ale někdy mě to popadne a potom to lítá :-D jinak polívky mi nejdou :-( zkoušela jsem bramboračku s houbama, kterou miluju, ale hrůza :-((( není nad tu, co vaří mamka :-)

    OdpovědětVymazat
  12. NO já zrovna moc polévky nemusím, nemám ráda vývary, ale husté polívky jako například bramboračka mi nevadí,.... jelikož můj přítel miluje vše v čem je cibule, tak tuto polévku určitě vyzkouším,... mimochodem moc hezký blog... kdyby ses chtěla zůčastnit soutěže tak na svém blogu zrovna pořádám giveaway http://marketatrpisovska.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  13. Já tuhle moc nemusim. Tu vodu jo, ale tu cibuli vždycky nechám. :D
    Dám ti tip.tu cibuli bych dávala míň opálenou má být do zlatova. Potom se to totiž odráží na barvě polévky;) Měla by být trošku světlejší. ;)

    OdpovědětVymazat
  14. Já mám polévky ráda, i tu bramboračku :). Dobrý tip, určitě ráda vyzkouším.

    OdpovědětVymazat
  15. u nas v skolskej jedalni robia francuzsku cibulacku a ja ju milujem, je vyborna. ale teda vino v nej asi nie je. inak polievky moc rada nemam

    OdpovědětVymazat
  16. Super tip na recept :)) já miluju klasicky česnekačku a vývar s jatrovými knedlíčkama :)

    OdpovědětVymazat
  17. To vypadá i celkem jednoduše na přípravu. :) Docela mám chuť ji ukuchtit, jelikož cibuly (asi jsem divná) miluji :D

    OdpovědětVymazat
  18. Páni, to vypadá úžasně! :-) Určitě musím někdy zkusit.

    www.monislefeu.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  19. Já jsem polévková a omáčková :-D Z polévek mám nejraději krémové, jako brokolicovou, sýrovou, žampionovou se sýrem... Ta tvoje polévka vypadá dobře, určitě vyzkouším:)

    OdpovědětVymazat
  20. I love soups,too ! Every kind;) looks delicious;)

    OdpovědětVymazat
  21. Já taky miluju polévky, kromě mlékové teda, co nám dělali na základce:D Uplně nejvíc mám asi ráda čočkovou :-)

    http://the-k4t3.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  22. Cibuli teda vůbec nemusím, ale věřím že chut bude užasná : )

    Já jsem také velké polévko-žrout (kromě školních "polévek" které jsem nikdy nepozřela).
    Sama ráda vařím sebejednodušší rajskou , hraškovou či zeleninkovou ♥

    OdpovědětVymazat
  23. mňam! francouzskou cibulačku jsem taky jednou doma dělala, skoro se vším všudy a opravdu je to ... no, výborný! mimochodem s tou milovnicí polévek - moje sestra taky a doma v jednom kuse experimentujeme, pokud se doma ovšem sejdeme spolu..:))
    super blog!!!

    OdpovědětVymazat
  24. Mňam dala bych si! Já polévku zbožňuji! :)

    OdpovědětVymazat
  25. tu paletku od elfu jsem viděla tu u tebe a děsně se mi líbila. dokonce jsem si tu fotku uložila :) a hned co jí budou mít, si jí objednám. dlouho jsem si nic neobjednala, je načase to napravit :) ještě od elfu žádné stíny nemám, vlatně žádnou kosmetiku kromě minerální. ale jinak jsem nezkoušela tuhé kompaktní tvářenky, pudry, stíny, nic .. tak snad teď :)

    OdpovědětVymazat
  26. i've always wanted to taste onion soup, but i haven't had the chance to. thanks for this step-by-step recipe! :)

    <3, Mimi
    http://whatmimiwrites.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  27. no a mám hlad :D

    http://bombaboom.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  28. Typically the route opening up (a good alternative about the same subject), that begins with the help of an item extended not to mention common along with "funnels" it has the manner to a precise issue. http://ug4rvp1c24.dip.jp https://imgur.com/a/N9BoKdH https://imgur.com/a/3ougTMW https://imgur.com/a/euDjWVp http://kr0o00wjnj.dip.jp https://imgur.com/a/eSEDLKc https://imgur.com/a/gdbuaWY

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Vaše komentáře!! :)
Pro případné další dotazy Vám ráda odpovím -ZDE- ;) xoxo Angel ...