|| || || || || || || 

7. února 2014

RECEPT: indické kari a indické placky :)

Pěkné odpoledne :) Už nějaký čas chodíme s přítelem celkem často do indické restaurace na kuřecí kari, které naprosto milujeme. Proto jsem si říkala, že by bylo fajn zkusit udělat tohle jídlo i doma a tak jsem se do něj nedávno pustila. Inspirovala jsem se různě po internetu vždy všude od každého něco a ve výsledku mé kari chutnalo myslím moc dobře. Samozřejmě neříkám, že bylo úplně jako z restaurace, ale na domácí bylo výborné. Pustila jsem se rovnou i do přílohy v podobě indických placek a tak jsem si říkala, že se s Vámi o tyto dva recepty podělím. Pokud děláte doma toto jídlo tak budu ráda, když mi třeba do komentářů napíšete Váš recept :) 

Kuřecí kari
Budete potřebovat:
kuřecí prsa
1x cibule
1x větší rajče
2x stroužky česneku
200 ml smetany
kousek bujon
koření: kari, koriandr, kurkuma, garam masala
Postup:
Zpěníme cibulku na olivovém oleji a přidáme kuřecí maso, opékáme a po chvíli přidáme česnek a nakrájené rajče na menší kousky. Vše smažíme cca 5 minut a poté přidáme koření (kari, kurkumu, garam masalu) dle Vaší chuti. Já dala asi tak lžičku od každého. Dále přilijeme smetanu + já přidala kousíček bujonu a necháme povařit dalších cca 5 minut a máme hotovo :)
Jako přílohu můžete použít rýži a nebo indické placky, které jsem zvolila já. Dělala jsem je poprvé a byla jsme z nich nadšená jaká to byla dobrota. 

Indické placky (na cca 9 placek)
Budete potřebovat: 
4 hrnky hladké mouky
1 hrnek vlažné vody
1x instantní droždí
půl lžičky cukru
půl lžičky prášku do pečiva
špetka soli
1x bílý jogurt
Postup:
Vlažnou vodu smícháme v misce s balíčkem instantního droždí a přidáme půl lžičky cukru. Vše spolu smícháme a misku přikryjeme utěrkou a necháme kvásek 15 minut odpočinout. Po 15 minutách přidáme do kvásku mouku, špetku soli, prášek do pečiva a bílý jogurt. Těsto pořádně propracujeme a opět přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě hodinu kynout. Poté si ukrojíme menší kousky a vyválíme placky cca pul centimetrů silné a pečeme na sucho na pánvičce. Po upečení placku můžeme dle chuti potřít rozpuštěným máslem s česnekem jako já a nebo je ani potírat nemusíte. Je to na Vás :) Přeji dobrou chuť!

12 komentářů:

  1. Mňam vypadá to dobře. :)

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  2. Tyyy jo, i domácí placky k tomu ! :) Tak to je nádhera, dala bych si hned :)

    OdpovědětVymazat
  3. Kari nemusím..ale ty placky,,mňam..zkusím je určitě.)

    http://ina-tina.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  4. Tak jsem právě dojedla :D na placky nebyly ingredience takže jsem si k tomu udělala porkovou rýži a úžasné ;)

    OdpovědětVymazat
  5. Kari miluju :)
    Dva tipy:
    - porid si kari pastu, restuje se pred pridanim masa a me mnohem plnejsi chut nez samotne kari (kari davam taky pozdeji, ale s i s pastou je to rozdil)
    - Instatni drozdi neni určeno na to, aby se z nej delal kvasek:) jen se smicha s ostanimi ingrediencemi a hned zpracovava (pokud bys chtela kvasek, chce to cerstve) + prasek do peciva vynech, neni s drozdim potreba, navic s nim veci divne chutnaji (zkus schvalne ochutnat syrove testo bez prasku a pak s nim a uvidis ten rozdil ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. o kari pastě jsem slyšela, ale bohužel zatím jsem jí nesehnala :(
      Jinak k tomu droždí děkuji za tip. Já tohle instantní použila poprvé. Doma normálně kupujeme jen to klasické takže tohle jsem netušila, že se s ním může hned pracovat. Příště tedy vyzkouším a tu pastu doufám snad také seženu :)

      Vymazat
    2. Pastu maji v takovych tech koutcich s orientem, sushi apod., napr i v globusu, albertu nebo tescu sezenes bez problemu, nejcasteji asi tuhle http://www.fbcusa.com/thai-choice-green-curry-paste.html

      Vymazat
  6. Vypadá to opravdu výborně a domácí placky jsem ještě nikdy nezkoušela a ani mě to nenapadlo, vždy jsme kupovali, tak to alespon vyzkouším :)

    Nicole blog

    OdpovědětVymazat
  7. kari naprosto zbožňuju, takže to doma určitě vyzkouším!
    Once Upon a Time

    OdpovědětVymazat
  8. vyzerá to skvele :) niekedy vyskúšam :)

    http://love-me-cause-im-famous.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Vaše komentáře!! :)
Pro případné další dotazy Vám ráda odpovím -ZDE- ;) xoxo Angel ...